Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to NIKAD HEROIN
gototopgototop
Nema online članova
feed image
feed image
feed image
Ko su Dobri ljudi?
subota, 17 januar 2009 01:55
Pseudonim „Dobri ljudi“ prvi put koristi grupa aktivista pokreta Otpor, studenata i srednjoškolaca,  u Valjevu tokom 1999. i 2000. godine. Zbog tada aktuelne policijske represije pod ovim nazivom organizuje i prijavljuje nadležnim organima skupove, javne manifestacije i kulturna dešavanja organizovana u cilju borbe protiv režima. Nakon petooktobarskih promena i gašenja izvorne ideje Otpora, nekolicina aktivista odlučuje da nastavi svoj društveni angažman, van politike, i osnuje omladinsko udruženje, koje je pod nazivom „Dobri ljudi“ registrovano početkom 2001. godine.

Osnovni cilj udruženja je unapređenje položaja mladih u Srbiji.
Udruženje se zalaže za uspostavljanje sistema pozitivnih društvenih vrednosti u kom se vrednuju lični kvaliteti pojedinca, za društvo osetljivo za probleme ugorženih grupa u koje spadaju i mladi. Poseban akcenat u radu udruženja je stavljen na prevenciju bolesti zavisnosti, destigmatizaciju i resocijalizaciju bivših zavisnika,  promociju poštovanja ljudskih prava.

Udruženje je za 10 godina realizovalo desetinu projekata u oblasti jačanja kapaciteta omladinskih organizacija, ljudskih prava, zapošljavanja, prevencije bolesti zavisnosti. U svom radu sarađivalo je sa brojnim omladinskim organizacijama i institucijama širom Srbije.

Program pružanja podrške zavisnicima i njihovim porodicama u procesu lečenja koji se sprovodi preko ovog sajta je stalna i svakodnevna aktivnost udruženja, koja se realizuje isključivo na volonterskoj bazi i bez finansijskih sredstava.